#

Teollisuusneuvos Olavi Räsänen perusti vuonna 1946 pienen puusepänliikkeen Mikkelin tuomiokirkon takana sijainneen rukoushuoneen kellariin. Alkuaikoina valmistettiin mm. suksia ja vanerisia makeislaatikoita. Kun yritys merkittiin vuonna 1962 kaupparekisteriin Olavi Räsänen Oy:n nimellä, yrityksen toiminta oli siirtynyt nykyiselle alueelle Seuralaan ja yrityksen päätuotteena olivat kuormalavat. Kun nykyään toisessa polvessa yritystä luotsaava Raimo Räsänen tuli aikanaan yhtiöön töihin 17-vuotiaana, yrityksessä valmistettiin kuormalavojen lisäksi, juustolaatikoita ja pullokoreja. 

1960-luvun alusta saakka Olavi Räsänen oli kehitellyt parketin valmistuksen aloittamista tilanteessa, kun Suomessa oli paljon koivua, mutta sille oli vähän käyttöä. Yrityksessä valmistettiin koivusta tuolloin mm. pyörökeppejä, harjanvarsia, karamellitikkuja ja lankarullan aihioita. Mosaiikkiparketin valmistus aloitettiin vuonna 1963 kahdella tuotemerkillä. Parla-tuotemerkillä valmistettiin parkettia kotimaahan ja Saksan vientiin valmistettiin parkettia Fibi-tuotemerkilllä.

1970-luvulla Suomessa rakennettiin vauhdikkaasti. Parketin tuotantomäärät lähtivät nousuun ja parkettia alettiin valmistaa tammen ja koivun lisäksi uusista eksoottisista puulajeista muhuhusta, missandasta ja wengestä. Parkettilinjat uusittiin vuonna 1974 ja pidemmälle viedyn automatisaation turvin pystyttiin vastaamaan lisääntyneeseen kysyntään. Koivuparkettia asennettiin paljon erityisesti urheilu- ja juhlasalien lattioihin. Koteihin ihmiset halusivat 70-luvulla tammiparketteja. 1970-luvun puolen välin jälkeen lautaparketin kysyntä vilkastui ja mosaiikkiparketin rinnalla ryhdyttiin valmistamataan myös lautaparkettia vuonna 1978. Mosaiikkiparketin lähes neljä vuosikymmentä kestänyt valmistus lopetettiin vuonna 2000, kun lautaparketti valtasi nopeasti markkinat niin Suomessa kuin muuallakin Euroopassa. Lautaparketti oli nopea ja helppo asentaa.

ParlaFix-parketin valmistus alkoi vuonna 2004.